FESTKAKE MED BÆR

Kake
Kake

Festkake med bær

Frukt- / Bærkaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
4 eggehviter
150 gram melis
150 gram mandler
½ teskje bakepulver

Krem
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
200 gram smør

Topp
Ca. 500-600 gram blanding av jordbær, blåbær, bringebær (evt. andre bær) – helst friske, men det går også bra å bruke frosne.
1 pakke jordbærgelé
2,5 dl vann

Fremgangsmåte 175 °C 30 min.

Rund form 24 cm. Bunnen stekes midt i ovnen på 175 °C i 30 min.

  1. Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

  2. Hell deigen i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken og avkjøl den i formen.

  3. Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på fat. Vask formringen og sett den rundt kaken på fatet.

  4. Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en gryte. Kok opp under stadig omrøring. Ta gryten fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små biter. Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet.

  5. Fordel bærene over kaken. Kok opp vann og løs opp jordbærgeléen i vannet. Avkjøl til blandingen er helt kald, men ikke stivnet. Ha geléen forsiktig over bærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.