EPLE- OG SJOKOLADEDRØM

Kake
Kake

Eple- og Sjokoladedrøm

Frukt-/Bærkaker - Sjokoladekaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
200 g smør
250 g sukker
4 egg
1 stort eple (revet)
1 ts vaniljesukker
saften av 1 lime
ca. 300 g hvetemel
2 ½ ts bakepulver
ca. 1 ½ dl melk

Sjokoladekrem
100 g hvit eller lys sjokolade (eller gjerne mørk)
2 ½ dl kremfløte
4 ss eplejuice (evt. eplesaft)
2 ts revet eple
Eplejuice til å dynke kaken med

Glasur
Lag glasur av melis, eggehvite og eplesaft/sitronsaft.
Bland evt. inn litt konditorfarge.

Fremgangsmåte 175 °C 40 min.

Bruk en stor rund form (28 cm). 175 grader, midt i ovnen. Stekes ca. 35-40 min.

  1. Rør smør og sukker godt sammen.

  2. Rør inn ett egg av gangen.

  3. Tilsett revet eple, vaniljesukker og limesaft.

  4. Dryss over hvetemel og bakepulver.

  5. Rør inn melken, og bland godt.

  6. Ha deigen i en smurt rund form.

  7. Stek kaken, som angitt, og kjøl den ned.

Sjokoladekrem
  1. Smelt sjokoladen over vannbad.

  2. Pisk fløten til stiv krem.

  3. Rør litt krem inn i sjokoladen.

  4. Rør så sjokoladen inn i kremen, sammen med saft og revet eple.

Del den stekte bunnen i 2 eller 3 lag. Dynk dem lett. Ha sjokoladekremen mellom lagene, rundt og oppå kaken. Pynt til slutt med glasur etter ønsket motiv.