Ingredienser
Bunn
100 g smør
4-5 epler
100 g marsipan
2 egg
1 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker ev. 1 ts kanel
Ostekrem
200 g Philadelphia kremost (light)
2 ss mykt / delvis smelta smør
1 ss pressa sitron (evt. lime)
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
Pynt
Eplebiter dryppet med sitron
Sitronmelisse el. mynte
Fremgangsmåte 200 °C 35 min.
200 °C, ca. 35 min. Rund springform (24 cm).
Smelt smøret og avkjøl det litt. Skrell og rens eplene. Grovriv epler og marsipan og bland inn smøret.
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Tilsett epleblandingen og vend inn mel sammen med bakepulver, natron, vaniljesukker og kanel. Rør til klumpfri.
Hell alt i formen og stek på nederste rille.
Avkjøl kaken i formen, på rist. (Gjerne til neste dag).
Visp alle ingrediensene godt sammen til en lett krem. Smør den oppå kaken. Pynt med sitrondryppede eplebåter og evt. sitronmelisse eller mynte rett før servering.