DELIKAT MOUSSEKAKE

Kake
Kake

Delikat Moussekake

Frukt-/Bærkake

Lukk

Ingredienser

3 dl smuldret havrekjeks
3 ss hakkede pekannøtter (el. Hasselnøtter)
3 ss smeltet smør el. marg.
3 ss honning
1 dl fersken- el. appelsinjuice
4 gelatinplater
3 store skrelte ferskener, helst ferske
3 ss sukker
1 ss presset sitronsaft
1 ss vaniljesukker
2 dl yoghurt med vaniljesmak
2 dl kesam el. cottagecheese

Fremgangsmåte 150 °C 40 min.

Rund form, ca. 20 cm, 150 °C, 40 min.

  1. Bland havrekjekssmuler, pekannøtter, smør og honning. Trykk ut deigen i bunnen av en springform med diameter 22 cm.

  2. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 min. Kok opp fersken- eller appelsinjuice. Løs gelatinen i den kokende juicen. Avkjøl blandingen.

  3. Hvis du bruker fersk frukt må den kokes før du kan bruke den. Kok opp ferskenskiver, sukker og sitronsaft. La det småkoke i ca. 5 min, eller til ferskenene er møre.Rør i vaniljesukker. Legg halvparten av ferskenskivene i en skål, og sett dem til side så lenge.

  4. Mos resten av ferskenskivene i en kjøkkenmaskin. Bland inn yoghurt, kesam og gelatinjuicen. Kjør maskinen til moussen er kremet og glatt. Legg de hele ferskenskivene på kakebunnen. Hell over moussen. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer.