DAIMISKAKE

Kake
Kake

DaimIskake

Iskaker

Lukk

Ingredienser

Bunn
3 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler (malt)

Iskrem
3 eggeplommer
90 g sukker
3 dl kremfløte
2 doble Daim-sjokolader

Fremgangsmåte 170 °C 45 min.

Rund form 23-24 cm. Stekes nederst i ovnen på 170 ˚C i 45 min.

  1. Pisk eggehviter og sukker til helt stiv marengs. Vend forsiktig inn de malte mandlene.

  2. Hell røren i en godt smurt form, bruk gjerne med bakepapir i bunnen. Stek kaken og avkjøl den.

  3. Pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker til iskremen.

  4. Visp kremfløten stiv og bland den forsiktig inn i eggedosisen.

  5. Grovhakk sjokoladen og ha den i kremen. Hold av litt til pynt.

  6. Legg kakebunnen tilbake i den rengjorte formen og hell over kremen.

  7. Sett kaken minst 2 timer i fryseren

Kaken bør tas ut av fryseren ca. 15 minutter før servering. Pyntes eventuelt med pisket krem og Daim.