Fremgangsmåte 180 °C 45 min.
Legges på stekebrett kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 180 °C i 45 min.
Skrell eplene og del dem i mindre biter.
Bland eplene med kanel, revet skall av sitron, sukker og rosiner.
Smelt halvparten av smøret og stek brødsmulene til det er har en gyllen farge. Bland dette i epleblandingen.
Smelt resten av smøret. Legg et ark filodeig på et rent kjøkkenhåndkle og pensle det med smør. Legg på et nytt filoark og pensle igjen. Fortsett til alle filoarkene er brukt opp.
Fordel eplefyllet utover filoarkene, la 2 cm rundt kanten av filodeigen være uten fyll. Bruk kjøkkenhåndkleet som hjelp og rull filodeigen rundt eplefyllet slik at du får en rull. Brett inn hver ende og legg kaken over på stekebrettet med skjøten ned. Pensle med resten av smøret.
Plasser stekebrettet midt i ovnen i ca. 45 minutter, til kaken har blitt gyllenbrun og sprø.
Avkjøl kaken litt før servering. Legg den på et fat og dryss melis over.
Server apfelstrudelen med vaniljeis.